бубрези
име :

бубрези

бубрезите се анатомски орган во човечкото тело , одговорен да прочеиства и филтрира крвта и да посветува токсичните материи во форма на урина .

Здрава храна

производ Брои храна
тикватиква (0) (0)
лубеницалубеница (7) (0)
јаболкајаболка (6) (0)
кромид зеленакромид зелена (7) (0)
зелказелка (4) (0)
јаболкојаболко (7) (0)
лук
лук (10) (0)
КамилицаКамилица (4) (0)

Хранливи материи

Хранливи материи Брои храна
витамин А 52

состојки

состојки Брои храна
ECE зајдисонце жолта, жолта Ѕ Предизвикува : рак 304
сулфур диоксид 741
Натриум хидроген сулфит 10
калиум метабисулфит 83
калиум ацетат 62
калциум аскорбат 4
манитол 403
Полиглицерол polyricinoleat 1342
сукралоза 516
ксилитол 596
оксидиран скроб 10