рак
име :

рак

ракот , исто така наречен малигнен тумор или малигна неоплазма , е заедничко име на група болести поврзани со абнормални раст на клетките со потенцијал за влез или ширење во други делови на телото .
состојка Број на храна која содржи состојката
E102 тартразин 398
E127 erythrosine 134
E129 Allura Црвениот наизменична струја 173
E211 натриум бензоат 1516
E250 натриум нитрит 1882
E319 бутил хидрохинон 20
E320 Бутил хидроксид anisole (БХА) 384
E407 караген 2422
E553b магнезиум трисиликат 28
E905 микрокристална восок 13
E950 Ацесулфам -K 840
E952 Cyclamic киселина 164
E954 сахарин 408
хидрогенизирано растително масло 14741
акриламид 15