E401 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име :

натриум алгинат

група : опасни
предупредување : Внимание!
Коментари : Добиени од алги . Се користи во карамел производи , со вкус на млеко , задебелена павлака и јогурт . во мали количини Отсутни несакани реакции . големи количини може да го инхибираат апсорпцијата на некои хранливи материи .
производ Број состојки
Dr. Oetker - Butterkuchen, geschnitten, 3 x 600g Dr. Oetker - Butterkuchen, geschnitten, 3 x 600g (0) (4)
кроасан с какаов кремкроасан с какаов крем (0) (11)
тирамисутирамису (0) (11)
Млечен сладолед helado leche merengada Consum (0) (5)
Милк Бургер (0) (8)
кроасан с какаов пълнеж И пълнеж с аромат на ванилия (0) (14)
сандвич от сладолед с аромат на ванилия, какаов сладолед и какаови бисквити (0) (17)
Кроасан с пълнеж какао и кокос (0) (14)
кроасан с пълнеж от какаов и Лешников крем (0) (10)
кроасан с пълнеж от какао и ванилов крем (0) (12)
1 - 10 од вкупниот 687