E476 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име :

Полиглицерол polyricinoleat

група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Со посебно внимание на производи кои содржат Е 476 треба да се однесува на луѓето кои страдаат од стомачни пореметувања и деца .
Коментари : Информации за суштината е контроверзно , така што во некои земји тоа е забрането да се користи . Според некои извори , прекумерната употреба на адитивот може да доведе до зголемување на црниот дроб и бубрезите и се меша со метаболизмот . Не е алерген .
производ Број состојки
маслени бисквити с какаов крем и шоколад (0) (8)
десерт от бисквити с карамел в млечен шоколад (0) (11)
кроасан с какаов Лешников пълнеж (0) (21)
тунквани бисквити сюрприз млечен (0) (8)
вафла с фъстъчен крем тъмен шоколад, фъстъци покрита с млечен шоколад (0) (7)
Eti canga (0) (5)
вафла с Лешников крем (0) (9)
Подаръчен комплект сладка къщичка (0) (15)
Сладолед с Орео парченца (0) (10)
Млечен шоколад с шам фъстък (0) (5)
1 - 10 од вкупниот 1345