E524 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име :

натриум хидроксид

група : сомнителни
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Иако нема познати несакани ефекти од употребата на натриум хидроксид во мали количини во поголеми количини може да биде многу штетно . забранета во Австралија поради таа причина .\r\n
производ Број состојки
Billa - Laugensemmel - 4er 240 g (bzw. 320 g) (0) (2)
Butterbrezel (0) (1)
eismann Butterbretzel (0) (5)
eismann Laugengipfeli (0) (3)
Gut & Günstig - Laugenbrezeln zum Aufbacken (0) (4)
Lidl - Käse-Laugenspitzbrötchen 2er (0) (5)
бионапиток кисломолочный сладкий "маруся" с фруктовым наполнителем персик, 1,5%, 100г (0) (5)
бионапиток кисломолочный "маруся" с фруктовым наполнителем персик, 1,5%, 100г (0) (5)
йогурт с бифидобактериями молочный классический "активил премиум" с фруктовым наполнителем "лесные ягоды", 2,8%, 165г (0) (5)
солети хрус-хрус (0) (5)
11 - 20 од вкупниот 645