E222 (Е 200-299 Конзерванси)
име :

Натриум хидроген сулфит

група : сомнителни
предупредување : Внимание во хиперсензитивност !
Коментари : Добиени од јагленов катран . Сите сулфурни соединенија се токсични и нивната употреба треба да биде ограничена . Може да предизвика напад на астма . Тешки метаболизмот кај лицата со нарушена функција на бубрезите . уништува витаминот Б1 . Се користи во пиво , безалкохолни пијалаци, суво овошје , сокови , стимуланси,
производ Број состојки
кисела jalapenos (0) (18)
Sanotint бр . 13 губење руси (0) (13)
компир леб \ (0) (11)
банана пиперките (0) (15)
Aviko компир палачинки 900 g (0) (5)
дома сенф ТМ \ (0) (19)
Lentilles au saumon fumé et sauce gravlax - 245 g - Monop'Daily (0) (15)
Frikadellen (0) (12)
Heichelheimer - Kartoffelklöße halb & halb (0) (5)
Schweinebraten (0) (14)
1 - 10