E250 (Е 200-299 Конзерванси)
име :

натриум нитрит

група : опасни
предупредување : Канцерогена !
Коментари : Може да доведе до хиперактивност . Потенцијални канцерогена . во стомакот може да реагираат со други хемикалии за да се формира нитрозамини . Се препорачува да се избегне неговата употреба . Во некои земји, неговата употреба е ограничена .
производ Број состојки
Teewurst Ove selin (0) (4)
паштет "polca" фермерский с шампиньонами 175 г. (0) (9)
консервы мясорастительные "паштет нежный из гусиной печени", "мяснофф", 240 г (0) (4)
Майстор Цветко - Телешка луканка по традиционна рецепта (0) (9)
20629267 (0) (7)
Сух шпек Clever (0) (6)
Салам (0) (12)
Диавена слайс (0) (12)
кюфтета с бял сос (0) (5)
Billa бекон (0) (6)
1 - 10 од вкупниот 1883