E252 (Е 200-299 Конзерванси)
име :

калиум нитрат

група : сомнителни ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Може да предизвика проблеми во репродуктивниот систем, хиперактивност кај децата, потенцијално канцерогени, може да комуницирате со другите супстанции во стомакот за да се формира nitrosamine . Се препорачува да го избегнат . забранет во многу земји .
Коментари : Може да биде изолирана од животински трупови или растенија . користена како експлозивна производство на вештачки ѓубрива и како конзерванс во месото . може да доведе до хиперактивност . Потенцијални канцерогена . Во некои земји, неговата употреба е ограничена
производ Број состојки
добруджанска луканка оревите
добруджанска луканка оревите (0) (11)
бабек
бабек (0) (18)
свинско пушено филе
свинско пушено филе (0) (13)
Турција пушеле сланина
Турција пушеле сланина (0) (11)
Terrine forestière au vin d'Arbois (Savagnin)Terrine forestière au vin d'Arbois (Savagnin) (0) (8)
Jambon sec de Savoie, affiné 9 moisJambon sec de Savoie, affiné 9 mois (0) (3)
Quart de Jambon SecQuart de Jambon Sec (0) (2)
Penne Carbonara Lardons de poulet, Crème Fraîche HalalPenne Carbonara Lardons de poulet, Crème Fraîche Halal (0) (4)
Chorizo pur Porc douxChorizo pur Porc doux (0) (5)
Chorizo Pur Porc FortChorizo Pur Porc Fort (0) (4)
1 - 10 од вкупниот 193