За идеята - Какво ядеш

Всеки човек, който иска да живее добре, трябва да се грижи най-напред за здравето си. Храната, която поема човек, е особено важна за здравето. Тя може както да разболява, така и да лекува.

Искате ли да знаете какви ефекти имат върху вас храните, които пазарувате всеки ден без да се налага да имате медицинско образование или да изучите номерата и термините на съставките ? Ако да, този сайт/приложения ще Ви помогнят да разберете. Сканирайте или намерете продукта, за който се съмнявате, и ще се удивите какво съдържат нещата, които ядете всеки ден.

Проектът лека полека се разви от база данни с Е-тата и храните, които ги съдържат, към по-цялостна картина на нещата свързани с храната: Храна Вредни съставки Полезните съставки Органи Алергени Категории Заболявания

Една храна съдържа определени съставки, които причиняват алергии и болести на органите в нашето тяло, друга съдържа полезни съставки, които имат благоприятен ефект върху други органи. Всичката тази информация е структурирана в сайта и избирайки орган - може да видите, кои съставки и храни са полезни и кои вредни за него. Избирайки болест може да видите кои съставки причиняват болестта.
За част от храните е въведена и степента на алкалност/киселинност.
Ако се борим срещу нещо, само ще го подсилваме. За целта, за да поставя акцента на сайта върху полезната храна, направих и секция Истинска храна