Идејата - Што ви се јаде

Сите оние кои сакаат да живеат добро, прво треба да се грижат за своето здравје. Храна која ги зема некое лице е особено важно за здравјето на луѓето. Тоа може да и болни и лекува.

Сакате да знаете што ефектите кои ги имаат вашите храна шопинг секој ден, без да имаат медицинска степен или да научат броеви и условите на состојки? Ако е така, овој сајт / апликација ќе ви помогне да се разбере. Скенирање или најдете производот за кој се сомневате дека ќе бидете воодушевени од она што го содржи она што ви се јаде секој ден.

Проектот полека еволуираше од базата на податоци на состојки и храна кои ги содржат, поцелосна слика за работите поврзани со храна: Храна Штетни состојки Корисни состојки Органи Алергени Категории Болести

Храната содржи одредени состојки кои предизвикуваат алергии и болести на органи во нашето тело содржи и други корисни состојки кои имаат корисни ефекти врз другите органи. Сите овие информации е структурирана на телото на сајтот и изборот - можете да видите кои состојки и храна се добри, а кои се лоши за него. Избор на болеста може да се види кои состојки предизвикува болеста.
За дел од храната е воведена и на степенот на алкалност / киселост.
Ако ние се бориме против нешто што само ќе го зајакне. За оваа цел, да се стави во фокусот на корисниот храна, јас создаде делот - вистинска храна - каде што јас се обидувам да ги собереш на храната која содржи вистинска хранлива вредност. Вистинска храна