банана пиперките
име

банана пиперките


состојки
банана пиперките , вода, дестилиран оцет, сол, калциум хлорид , натриум бензоат ( за конзервирање ) , натриум метабисулфит ( конзерванси ), жолта # 5, природни состојки, полисорбат 80 . Извор: http: // www . метрото . COM / исхраната / фајлови
Кодекс '-0000000000001015' не е во согласност со EAN-13 стандард .
Производот предизвикува следнава болест : рак , кардио васкуларни заболувања ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
-0000000000001015
- - - - 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E210 (Е 200-299 Конзерванси)
име : бензоева киселина
група : сомнителни
предупредување : Не се препорачува за употреба кај деца .
Коментари : Покрај алкохолни пијалоци , печива , сирење , гуми за џвакање , мирудии , некои замрзната храна, сосови , слатки, шеќер замена , тоа е исто така се користи во козметиката како антисептик во некои кашлица лекови или анти-габични во масти, итн . . Тоа може
E211 (Е 200-299 Конзерванси)
име : натриум бензоат
група : сомнителни
предупредување : Може да се влоши во текот на астма и да предизвика црвенило и осип на кожата .
Коментари : конзерванс користи за подобрување на вкусот на храна со низок квалитет . Во големи количини (повеќе од 25 мг . од 250 мл .) е содржан во портокалова боја пијалок . Додади во млекото и производите од месо , зачини , сосови , печени производи , близалки .
E212 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калиум бензоат
група : сомнителни
предупредување : Може да доведе до алергиски реакции .
Коментари : Може да доведе до алергиски реакции . Неговата употреба е како E 210 .
E213 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калциум бензоат
група : сомнителни
предупредување : Може да доведе до алергиски реакции .
Коментари : Може да доведе до алергиски реакции . Неговата употреба е како E 210 .
E221 (Е 200-299 Конзерванси)
име : натриум сулфит
група : сомнителни
предупредување : Со алкохолот го зголемува мамурлакот
Коментари : Се користи во свеж сок од портокал .
E222 (Е 200-299 Конзерванси)
име : Натриум хидроген сулфит
група : сомнителни
предупредување : Внимание во хиперсензитивност !
Коментари : Добиени од јагленов катран . Сите сулфурни соединенија се токсични и нивната употреба треба да биде ограничена . Може да предизвика напад на астма . Тешки метаболизмот кај лицата со нарушена функција на бубрезите . уништува витаминот Б1 . Се користи во пиво , безалкохолни пијалаци, суво овошје , сокови , стимуланси,
E223 (Е 200-299 Конзерванси)
име : натриум метабисулфит
група : сомнителни
предупредување : Внимание во хиперсензитивност !
Коментари : Добиени од јагленов катран . Сите сулфурни соединенија се токсични и нивната употреба треба да биде ограничена . Може да предизвика напад на астма . Тешки метаболизмот кај лицата со нарушена функција на бубрезите . уништува витаминот Б1 . Се користи во пиво , безалкохолни пијалаци, суво овошје , сокови , стимуланси,
E433 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : полисорбат 80
група : сомнителни ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Емулгатор . подготвен од масни киселини од животинско потекло . Се користи како аромата агент, сурфактант, во сапуни , балсами . Може да го зголеми апсорпцијата на масти растворливи материи .
E513 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : сулфурна киселина
група : сомнителни
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Се препорачува да се избегне со користење на тоа . Одредени земји е забрането .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E282 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калциум пропионат
група : Безбедно
предупредување : Може да предизвика мигрена главоболки .
Коментари : Може да предизвика мигрена главоболки . се користат во производството на пекарските производи .
E509 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : калциум хлорид
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Добиени од морската вода .
E514 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : натриум сулфат
група : Безбедно
предупредување : Може да го наруши балансот на водата во телото .
Коментари : Може да го наруши балансот на водата во телото .
E949 (Е 900-999 Други)
име : водород
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 900-999 Други)
име : сол
група :
предупредување : потребни од страна на телото, но во мали количини .
Коментари : прекумерна употреба на сол доведува до кардиоваскуларни заболувања, болести на очите , како и целокупната влошување на здравствената .