минута maid® 100% сок од јаболко кутија
име

минута maid® 100% сок од јаболко кутија


состојки
Состојки: чиста филтрирана вода , концентриран сок од јаболко , помалку од 5% 0 . на: калциум цитрат (калциум извор) , витамин Ц ( аскорбинска киселина), калиум фосфат . Извор: http: // исхрана Мекдоналдс . . COM / getnutrition / ingredientslist
Кодекс '-000000000000191' не е во согласност со EAN-13 стандард .
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
-000000000000191
- - - - 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E450 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : Дифосфат
група : сомнителни
предупредување : Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E452 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : полифосфат
група : сомнителни
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E525 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : калиум хидроксид
група : сомнителни
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Се препорачува да се избегне неговата употреба . Во некои земји е забрането .
E174 (Е 100-199 бои)
име : сребро
група : Безбедно
предупредување : Избегнувајте употреба .
Коментари : Избегнувајте употреба . Во некои земји е забрането .
E282 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калциум пропионат
група : Безбедно
предупредување : Може да предизвика мигрена главоболки .
Коментари : Може да предизвика мигрена главоболки . се користат во производството на пекарските производи .
E300 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : аскорбинска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Ова е витамин Ц . Тоа е природно се наоѓаат во овошјето и зеленчукот . може да бидат подготвени синтетички од гликоза .
E330 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : лимонска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Добиени од агруми . Резултати во бисквити , замрзната риба , сирење и други млечни производи , детска храна , торти , супи, 'ржан леб , безалкохолни пијалаци , ферментирани производи од месо .
E333 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : калциум цитрат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Во мали дози откри нема негативни ефекти .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E340 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : калиум фосфати
група : Безбедно
предупредување : Земено во големи количини се наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Коментари : Минералните соли . Се користи како лаксатив и за одредување на бои во текстилната индустрија . Земено во големи количини го нарушува нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
E576 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : натриум глуконат
група : Безбедно
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Се препорачува да се избегне неговата употреба . Во некои земји е забрането
E948 (Е 900-999 Други)
име : кислород
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .