Powerade планина експлозијата
име

Powerade планина експлозијата


состојки
вода , висока фруктозен сируп , лимонска киселина, природни вкусови (растително извор ), сол , калиум цитрат , калиум бензоат и калиум сорбат ( за заштита на вкус) , модифицирана храна скроб , кокосово масло , калиум фосфат, сукроза ацетат исобутрат , ниацинамид (витамин
Кодекс '-000000000000200' не е во согласност со EAN-13 стандард .
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
-000000000000200
- - - - 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
E200 (Е 200-299 Конзерванси)
име : сорбинска киселина
група : сомнителни
предупредување : Можни надразнување на кожата
Коментари : Тој е направен од овошје (јагоди, малини, капини, боровинки ) или синтетички . Можни кожата надразнување .
E202 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калиум сорбат
група : сомнителни
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Нема доказ за несакани ефекти
E210 (Е 200-299 Конзерванси)
име : бензоева киселина
група : сомнителни
предупредување : Не се препорачува за употреба кај деца .
Коментари : Покрај алкохолни пијалоци , печива , сирење , гуми за џвакање , мирудии , некои замрзната храна, сосови , слатки, шеќер замена , тоа е исто така се користи во козметиката како антисептик во некои кашлица лекови или анти-габични во масти, итн . . Тоа може
E211 (Е 200-299 Конзерванси)
име : натриум бензоат
група : сомнителни
предупредување : Може да се влоши во текот на астма и да предизвика црвенило и осип на кожата .
Коментари : конзерванс користи за подобрување на вкусот на храна со низок квалитет . Во големи количини (повеќе од 25 мг . од 250 мл .) е содржан во портокалова боја пијалок . Додади во млекото и производите од месо , зачини , сосови , печени производи , близалки .
E212 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калиум бензоат
група : сомнителни
предупредување : Може да доведе до алергиски реакции .
Коментари : Може да доведе до алергиски реакции . Неговата употреба е како E 210 .
E260 (Е 200-299 Конзерванси)
име : оцетна киселина
група : сомнителни
предупредување : Внимание во преосетливост од оцет !
Коментари : Направени од дрво синтетички влакна . Главната компонента на оцет . Тоа е исто така се користи во кисели краставички , сосови .
E450 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : Дифосфат
група : сомнителни
предупредување : Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E452 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : полифосфат
група : сомнителни
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E525 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : калиум хидроксид
група : сомнителни
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Се препорачува да се избегне неговата употреба . Во некои земји е забрането .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E330 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : лимонска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Добиени од агруми . Резултати во бисквити , замрзната риба , сирење и други млечни производи , детска храна , торти , супи, 'ржан леб , безалкохолни пијалаци , ферментирани производи од месо .
E332 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : калиум цитрат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Не постојат докази за несакани дејства .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E340 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : калиум фосфати
група : Безбедно
предупредување : Земено во големи количини се наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Коментари : Минералните соли . Се користи како лаксатив и за одредување на бои во текстилната индустрија . Земено во големи количини го нарушува нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
E444 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : сахароза
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E1412 (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : distarch фосфат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 900-999 Други)
име : сол
група :
предупредување : потребни од страна на телото, но во мали количини .
Коментари : прекумерна употреба на сол доведува до кардиоваскуларни заболувања, болести на очите , како и целокупната влошување на здравствената .