Chorizo pur Porc doux

Chorizo pur Porc doux


Viande et gras de porc (146g), piment d'Espagne (4.5 g), sel, lactose, épices (dont piment de Cayenne: 0.1g), sucre, conservateurs : E252, ascorbate de sodium, ferments, enveloppe : boyau naturel de porc, conservateurs de l'enveloppe : E202, E235 source : http://world.openfoodfacts.org/product/3564700009321/chorizo-pur-porc-doux-saint-azay
На производот бар-код
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
3564700009321
468.00 44.00 21.00 3.50 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E235 (Е 200-299 Конзерванси)
име : natamycin
група : опасни
предупредување : Може да предизвика гадење, повраќање, анорексија , дијареа , иритација на кожата .
Коментари : Мека инхибитор изолирани бактерии од . Тоа се користи за лекување на кандидијаза ( болест која е предизвикана од габи од родот кандида ) . може да предизвика гадење , повраќање, анорексија , дијареа , иритација на кожата . наоѓа во месото, сирењето .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
E202 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калиум сорбат
група : сомнителни
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Нема доказ за несакани ефекти
E252 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калиум нитрат
група : сомнителни ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Може да предизвика проблеми во репродуктивниот систем, хиперактивност кај децата, потенцијално канцерогени, може да комуницирате со другите супстанции во стомакот за да се формира nitrosamine . Се препорачува да го избегнат . забранет во многу земји .
Коментари : Може да биде изолирана од животински трупови или растенија . користена како експлозивна производство на вештачки ѓубрива и како конзерванс во месото . може да доведе до хиперактивност . Потенцијални канцерогена . Во некои земји, неговата употреба е ограничена
- (Е 900-999 Други)
име : сол
група :
предупредување : потребни од страна на телото, но во мали количини .
Коментари : прекумерна употреба на сол доведува до кардиоваскуларни заболувања, болести на очите , како и целокупната влошување на здравствената .