овошна пијалок кајсија
име

овошна пијалок кајсија


состојки
вода , пире од кајсија 12% , додаден шеќер , ( и / или глюкозо-фруктозен сируп ) , регулатор на киселоста : лимонска киселина , стабилизатор е466 , ароми , бои е160a , e160e\n
На производот бар-код
Производот предизвикува следнава болест : кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
3800014279587
36.00 - 0.10 - 200.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
E466 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : карбоксиметил
група : сомнителни
предупредување : Цревни проблеми . забрането за деца !
Коментари :
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E160a (Е 100-199 бои)
име : каротини
група : Безбедно
предупредување : Може да дамка на забите и на кожата
Коментари : Портокалово- жолта боја . Во човечкото тело се претвора во витамин А . акумулира во црниот дроб . Наоѓа во моркови и други портокалова или жолта боја овошје и зеленчук .
E160e (Е 100-199 бои)
име : Бета- APO - 8` - carotenal
група : Безбедно
предупредување : Може да дамка на забите и на кожата
Коментари : Портокаловата боја .
E330 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : лимонска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Добиени од агруми . Резултати во бисквити , замрзната риба , сирење и други млечни производи , детска храна , торти , супи, 'ржан леб , безалкохолни пијалаци , ферментирани производи од месо .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E444 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : сахароза
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E927b (Е 900-999 Други)
име : уреа
група : Безбедно
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Се препорачува да се избегне неговата употреба . Во некои земји е забрането .