Диавена слайс

Диавена слайс


përbërësit Translate në anglisht
свинско месо 80%, сланина 14%, сол 1.8, смес от подправки, е250, е252, е450,е452,е120,,е300,е301,е316,,декстроза,малтодекстрин, ароматизанти, фибри, захари
Produkt barcode '3800214922726 ' është prodhuar në Bulgari .
Produkt shkakton sëmundjen e mëposhtme : kancer , sëmundjet kardiovaskulare - zemra dhe sistemi kardiovaskular ;
barcode Kilocalories per 100 gram Fat në 100 g . Proteina në 100 gram karbohidratet në 100 gram Sasia e konsumuar nga default ( gram )
3800214922726
407.00 33.00 26.00 2.00 15.00
Në produkt u gjetën :
Nuk ushqyesve gjenden .
E250 (E 200-299 preservatives)
emër : nitrat natriumi
grup : i rrezikshëm
paralajmërim : Kancerogjen !
koment : Mund të çojë në hyperactivity . kancerogjen Potenciali . Në stomak ajo mund të reagojë me kimikate të tjera për të formuar nitrosamines . rekomanduara për të shmangur përdorimin e saj . Në disa vende përdorimi i tij është i kufizuar .
- (E 900-999 Tjetër)
emër : Shurup fruktoza - glukozë
grup : i rrezikshëm
paralajmërim : Konsumi në sasi të mëdha është e rrezikshme për shëndetin .mëlçisë nuk arrin të përpunojë atë menjëherë në energji dhe konverton atë në yndyrë . Rrit rrezikun e problemeve kardiovaskulare, rezistenca e insulinës dhe diabetit .
koment : Jep trupit me vetëm kalorive pa minerale , vitamina dhe ushqyesve të tjera .
E120 (E 100-199 ngjyra)
emër : Cochineal
grup : i dyshimtë ,Jo i përshtatshëm për VEGJETARIANËT
paralajmërim : Alergjia , intoleranca ata ndanë ngjyrë
koment : Ajo është e kuqe . Përgatitur nga insektet . Përdoret rrallë . Është e rekomanduar për të shmangur konsumin .
E252 (E 200-299 preservatives)
emër : nitrat kaliumi
grup : i dyshimtë ,Jo i përshtatshëm për VEGJETARIANËT
paralajmërim : A mund të shkaktojë probleme në sistemin riprodhues , hiperaktivitet tek fëmijët , potencialisht kancerogjene , mund të ndërveprojnë me substanca të tjera në stomak për të formuar nitrosamina . Është e rekomanduar për të shmangur atë . Banned në shumë vende .
koment : Mund të izolohet nga trupave të kafshëve ose bimëve . përdorura si një prodhim shpërthyese e plehrave dhe si një ruajtës në mish . mund të çojë në hyperactivity . kancerogjen Potencialit . Në disa vende përdorimi i saj është i kufizuar
E450 (E 400-499 Gomat , trashese , stabilizues dhe emulsifiers)
emër : Difosfat
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Doza e lartë mund të prishin raportin normal të kalciumit dhe fosforit në trup .
koment : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
E452 (E 400-499 Gomat , trashese , stabilizues dhe emulsifiers)
emër : polyphosphate
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
koment : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
- (E 900-999 Tjetër)
emër : maltodextrin
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Të shmanget nga njerëz me intolerancë gluten .
koment : Sheqer diabetik artificiale . Marrë nga karbohidratet e orizit , misër , patate , elb . A mund të rrjedhin natyrshëm nga natyra , ajo është konsideruar e panevojshme - i miratuar si një ushqim shtues në ushqim .
- (E 1000 - 1599 kimikatet shtesë)
emër : Aromë artificiale
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Ajo ka pacaktuar efektet në shëndetin e . Është e preferueshme që të mos konsumojnë atë .
koment : Rrjedhin nga kimikatet në një laborator dhe kanë absolutisht asnjë vlerë ushqyese . Çdo aromë artificiale në industrinë ushqimore të ketë disa efekte të dëmshme në shëndetin .
E300 (E 300-399 Antioksidantë , minerale dhe rregullatorët aciditetit)
emër : acid Askorbik
grup : i sigurt
paralajmërim : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore negative
koment : Kjo është vitaminë C . Ajo është gjetur natyrisht në fruta dhe perime . Mund të përgatitet në mënyrë sintetike nga glukoza .
E301 (E 300-399 Antioksidantë , minerale dhe rregullatorët aciditetit)
emër : ascorbate sodium
grup : i sigurt
paralajmërim : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore negative
koment : Kripa sodium e vitaminës C .
E316 (E 300-399 Antioksidantë , minerale dhe rregullatorët aciditetit)
emër : erythorbate sodium
grup : i sigurt
paralajmërim : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
koment : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
- (E 900-999 Tjetër)
emër : kripë
grup :
paralajmërim : të nevojshme nga trupi , por në sasi të vogla .
koment : përdorimin e tepruar e kripës çon në sëmundjet kardiovaskulare, sëmundje të syve , si dhe përkeqësimin e përgjithshëm të shëndetit të .