cedevita go! limeta

cedevita go! limeta


prirodna izvorska voda, šećer, jabučna kiselina (e296, regulator kiselosti), limunska kiselina (e330, regulator kiselosti), natrijev hidrogenkarbonat (e500(ii), tvar za rahljenje, regulator kiselosti), prirodna aroma limete, askorbinska kiselina (e300, antioksidant), alfa-tokoferil acetat, nikotinamid, guma arabika (e414, stabilizator, emulgator, zgušnjivač), kalcijev pantotenat, bakrov kompleks klorofila (e141, bojilo), tiamin-mononitrat, natrijev riboflavin-5-fosfat, piridoksin hidroklorid, cijanokobalamin, folna kiselina,multivitaminski napitak. 9 vitamina. sadrži prirodnu izvorsku vodu. dodatak prehrani.
На производот бар-код
Производот предизвикува следнава болест : кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
3850322007945
26.00 - - 6.00 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E414 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : арапска гума
група : опасни
предупредување : Можно е да предизвика алергија .
Коментари : Добиени од Соковите на багремот Sengal . Тоа е лесно да се уништи во гастроинтестиналниот тракт . Можни алерген . смирува воспалена мукозните слузницата .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
E296 (Е 200-299 Конзерванси)
име : јаболкова киселина
група : сомнителни
предупредување : Обрни внимание кога се консумира од страна на мали деца или бебиња !
Коментари : Изработени од овошје или синтетички . Се препорачува да се избегне неговата употреба кај доенчиња и мали деца .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E101 (Е 100-199 бои)
име : рибофлавин
група : Безбедно
предупредување : Природна боја квасец
Коментари : Витамин Б2 и оцветител . Секако содржани во зелениот зеленчук, јајца, млеко, црниот дроб и бубрезите . користени во составот на маргарин и сирење .
E140 (Е 100-199 бои)
име : хлорофил
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Зелената боја содржани природно во сите растенија . Се користи за боење восок и масла се користат во медицината и козметиката .
E141 (Е 100-199 бои)
име : Мед комплекси на chlorophylls
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Бои масло . Нема доказ за несакани ефекти
E300 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : аскорбинска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Ова е витамин Ц . Тоа е природно се наоѓаат во овошјето и зеленчукот . може да бидат подготвени синтетички од гликоза .
E330 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : лимонска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Добиени од агруми . Резултати во бисквити , замрзната риба , сирење и други млечни производи , детска храна , торти , супи, 'ржан леб , безалкохолни пијалаци , ферментирани производи од месо .
E500 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : Натриум бикарбонат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Сода . во мали количини , без несакани ефекти .
E949 (Е 900-999 Други)
име : водород
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .