Schaebens - Haut & Haar plus Nägel

Schaebens - Haut & Haar plus Nägel


Maltodextrin, Füllstoff Cellulose, Vitamin C, Trennmittel Siliciumdioxid, Nicotinsäureamid, Vitamin E, Beta-Carotin, Vitamin A, Vitamin B6, Vitamin B2, Vitamin B1, Vitamin B12, Biotin, Folsäure, Calcium-D-pantothenat, Zinkoxid, Kupfersulfat, Coenzym Q10, Trennmittel Speisefettsäuren, Magnesiumsalze der Speisefettsäuren, Füllstoffe Hydroxypropylmethylcellulose, Hydroxypropylcellulose, Farbstoffe Titandioxid, Eisenoxide und Eisenhydroxide, pflanzliches Öl (aus Kokos- und Palmkernöl).
На производот бар-код
Производот предизвикува следнава болест : рак , кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
4003573288406
- - - - 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E310 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : пропил
група : опасни
предупредување : Егзема, стомачни проблеми,
Коментари : Се користи за да се спречи rancidity на масти . Може да предизвика гастритис или воспаление на кожата , нарушена циркулација, метхемоглобинемија ( оштетен транспорт на кислородот во крвта во ткивата на телото) . се користи во различни потекло, маргаринот , сосови . Понекогаш влезе во
- (Е 900-999 Други)
предупредување : Ја зголемува количината на лош холестерол, и е фактор во подготовката на кардио-васкуларни заболувања . поопасна од животински масти . Се верува дека тоа предизвикува многу други болести : Алцхајмерова болест, рак, дијабетес , болести на црниот дроб функции припаѓаат .
Коментари : Постојат трендови во Европа и Америка да го ограничи користењето во храната
E461 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : метилцелуло
група : сомнителни
предупредување : Цревни проблеми . забрането за деца !
Коментари : Може да предизвика надуеност и нарушување на спроводливоста во гастроинтестиналниот тракт .
E462 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : етилцелулоза
група : сомнителни
предупредување : Цревни проблеми . забрането за деца !
Коментари :
E463 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : хидроксипропилцелулоза
група : сомнителни
предупредување : Цревни проблеми . забрането за деца !
Коментари : Се препорачува да се избегне неговата употреба . Во некои земји е забрането .
E464 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : Хидроксипропил метил целулоза
група : сомнителни
предупредување : Цревни проблеми . забрането за деца !
Коментари :
E171 (Е 100-199 бои)
име : титаниум диоксид
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Белата боја се користи во паста за заби , бела бои . Не постојат докази за несакани дејства .
E570 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : масни киселини
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Не е за употреба од страна на вегетаријанците !
Коментари : Може да има животно . Видете исто така се опишани за стеарат .
- (Е 900-999 Други)
име : малтодекстрин
група : Безбедно
предупредување : Да се ​​избегне со луѓе со глутен нетолеранција .
Коментари : Вештачки засладувачи . Добиени од јаглехидрати на ориз, пченка , компири , јачмен . може да се изведе природно од природата , се смета за непотребен - одобрен како додаток на храна во храната .