balea од витално значење течност против пигментни дамки
име

balea од витално значење течност против пигментни дамки


состојки
аква, глицерин, каприлна / capric триглицеридите, behenyl алкохол, Distarch фосфат, хидрогенизирани coco-glycerides , Arachidyl алкохол, миристил алкохол, Ethylhexyltriazone , Cimicifuga Racemosa (корен екстракт ), керамида 3 , аскорбил Tetraisopalmitate , Rumex occidentalis (извадок) , пантенол , токоферол ацетат
На производот бар-код
Производот предизвикува следнава болест : дијареа ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
4010355686343
- - - - 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E415 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : ксантин гума
група : опасни
предупредување : Внимание!
Коментари : А ферментирани зрна .
E1420 (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : acetylated скроб
група : опасни
предупредување : Може да предизвика дијареа
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E260 (Е 200-299 Конзерванси)
име : оцетна киселина
група : сомнителни
предупредување : Внимание во преосетливост од оцет !
Коментари : Направени од дрво синтетички влакна . Главната компонента на оцет . Тоа е исто така се користи во кисели краставички , сосови .
E452 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : полифосфат
група : сомнителни
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E300 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : аскорбинска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Ова е витамин Ц . Тоа е природно се наоѓаат во овошјето и зеленчукот . може да бидат подготвени синтетички од гликоза .
E315 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : erythorbic киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E422 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : глицерол
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Во големи количини доведува до главоболка , жед , гадење и високо ниво на шеќер во крвта .
Коментари : Засладувач . Безбоен алкохол . подготвен од масти и алкални соли . Средно во производство на сапун од животински или растителни масти . може да се добијат од нафтени производи . синтетизира од пропилен или по пат на ферментација на шеќер . користени во поставата на колбаси , сирење и повеќе
E901 (Е 900-999 Други)
име : восок
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Може да предизвика алергиски реакции .
Коментари : Восок . Блесок ( сјајни супстанца) . Се користи за да восок овошје . Може да предизвика алергиски реакции .
E949 (Е 900-999 Други)
име : водород
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E1200 (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : полидекстроза
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Во мали количини е безбеден .
E1412 (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : distarch фосфат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E1413 (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Фосфатна distarch фосфат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 900-999 Други)
име : малтодекстрин
група : Безбедно
предупредување : Да се ​​избегне со луѓе со глутен нетолеранција .
Коментари : Вештачки засладувачи . Добиени од јаглехидрати на ориз, пченка , компири , јачмен . може да се изведе природно од природата , се смета за непотребен - одобрен како додаток на храна во храната .