Драже M&M's с арахисом 400 гр.

Драже M&M's с арахисом 400 гр.


сахар, арахис, какао тертое, цельное сухое молоко, какао масло, лактоза, кукурузный крахмал, масло растительное пальмовое рафинированное дезодорированное, глюкозный сироп, загуститель(декстрим), эмульгатор(E322), красители пищевые синтетические( E171, E104,E129, E122, E124, E133, E110, E102), глазирующие вещества(E903, жир специального назначения), идентичный натуральному ароматизатор "ванилин", "масляная кислота".
Продуктът с баркод '4011100158122' е произведен в Германия.
Продуктът предизвиква алергия от аспирин;
Продуктът причинява следната болест : Рак, - Бъбреци сърдечно-съдови заболявания - Сърце и сърдечно-съдова система ;
Баркод номер Килокалории в 100 грама Мазнини в 100 грама Протеини / Белтъчини в 100 грама въглехидрати в 100гр Консумирана количество по подразбиране (в грамове)
4011100158122
512.00 26.40 9.60 26.40 100.00
В продукта са намерени :
Не са намерени полезни съставки.
E102 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Тартразин
Група : Опасни
Предупреждение : Води до хиперактивност при децата
Коментар : Забранен е в Норвегия и Австрия. Провокира пристъпи на астма и уртикария при деца. Има връзка и с туморите на щитовидната жлеза, увреждане на хромозомите, обриви и хиперактивност. Чувствителността към тартразин е свързана с тази към аспирин. Използва се в оцветените напитки, сладкиши, сладка и мармалади, корнфлекс, снакс, консервирана риба, сухи супи.
E110 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Сънсет жълто ЕСЕ, жълто Ѕ
Група : Опасни
Предупреждение : Води до хиперактивност при децата
Коментар : Забранен в Норвегия, Финландия и Великобритания. Получава се по синтетичен път. Използва се в зърнени продукти, печени тестени изделия, снакс, сладолед, напитки и замразени храни, а също в някои медикаменти като: Berocca, Polaramine, Ventolin - сироп и др. Страничните ефекти са: уртикария, ринит, запушване на носа, алергии, хиперактивност, тумори на бъбреците, увреждане на хромозомите, болка в корема, гадене и повръщане, нарушено храносмилане, отвращение към храна. Установено е завишаване на случаите на тумори при животни. Забранен в Норвегия.
E122 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Азорубин
Група : Опасни
Предупреждение : Води до хиперактивност при децата
Коментар : Забранен в Швеция, Австрия, САЩ и Норвегия, Канада, Япония. Получава се от въглищен катран. Може да провокира нежелани реакции при астматици и хора, алергични към аспирин. Влиза в състава на сладкарски изделия, марципани, кристалите на желатина.
E124 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Понсо 412, Кохинил червено А
Група : Опасни
Предупреждение : Води до хиперактивност при децата
Коментар : Забранен е в САЩ и Норвегия. Получава се от въглищен катран и азо багрила. Може да провокира нежелани реакции при астматици и хора, алергични към аспирин. При животни води до образуване на тумори.
E129 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Алура червено АС
Група : Опасни
Предупреждение : Води до хиперактивност при децата
Коментар : Забранен в Дания, Белгия, Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Австрия и Норвегия. Използва се в сладкиши, напитки и подправки, в лекарствени средства и козметични продукти. Получава се по синтетичен път. Въведен за употреба през 80 -те с цел да замести Amaranth. Установена е обаче връзката му с тумори при мишки.
- (E 900 – 999 Други)
Име : Фруктозо-глюкозен сироп
Група : Опасни
Предупреждение : Консумацията в големи количества е опасна за здравето. Черният дроб не успява да го обработи мигновенно в енергия и го преобразува в мазнини. Повишава се риска от сърдечно-съдови проблеми, инсулинова резистентност и диабет.
Коментар : Доставя на организма единствено калории, без никакви минерали, витамини или други полезни съставки.
E104 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Хинолин жълто
Група : Съмнителни
Предупреждение : Синтетично багрило
Коментар : Забранен в Австралия, САЩ и Норвегия. Използва се в червила, продукти за коса, одеколони, в голям брой лекарствени средства. Причинява дерматит.
E133 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Брилянтно синьо FCF
Група : Съмнителни
Предупреждение : Опасност от алергии
Коментар : Забранен в Белгия, Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Австрия, Норвегия. Използва се в млечните произведения, сладкиши и напитки. Получава се по синтетичен път.
- (E 1000 – 1599 Допълнителни химикали)
Име : Изкуствени аромати
Група : Съмнителни
Предупреждение : Имат неизследван ефект върху здравето. За предпочитане е да не се консумират.
Коментар : Извличат се от химикали в лаборатория и нямат абсолютно никаква хранителна стойност.Всеки един изкуствен аромат в хранително-вкусовата промишленост има някакво вредно въздействие върху здравето.
E171 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Титаниев диоксид
Група : Безопасни
Предупреждение : Няма данни за нежелани странични реакции
Коментар : Бяло багрило, използващо се в пасти за зъби, бели бои. Няма данни за нежелани реакции.
E322 (E 300 – 399 Антиоксиданти, минерални соли и киселинни регулатори)
Име : Лецитин
Група : Безопасни ,Неподходящи за вегетарианци
Предупреждение : Високи дози може да доведе до стомашни разстройства, подтискане на апетита и обилно изпотяване.
Коментар : Получава се от соя, яйчен жълтък, фъстъци, царевица или животински източници. Не е токсичен, но във високи дози може да доведе до стомашни разстройства, подтискане на апетита и обилно изпотяване. Използва се за подпомагане на смесването на мазнините в маргарина, а също в шоколади, майонеза, сухо мляко.
E903 (E 900 – 999 Други)
Име : Карнаубов восък
Група : Безопасни
Предупреждение : Може да предизвика алергични реакции.
Коментар : Получава се от палма, растяща в Южна Америка. Използва се в козметиката, при производството на мастило и за гланциране на плодове. Може да предизвика алергични реакции.