Драже M&M's с арахисом 400 гр.

Драже M&M's с арахисом 400 гр.


сахар, арахис, какао тертое, цельное сухое молоко, какао масло, лактоза, кукурузный крахмал, масло растительное пальмовое рафинированное дезодорированное, глюкозный сироп, загуститель(декстрим), эмульгатор(E322), красители пищевые синтетические( E171, E104,E129, E122, E124, E133, E110, E102), глазирующие вещества(E903, жир специального назначения), идентичный натуральному ароматизатор "ванилин", "масляная кислота".
Kod bar produk ' 4011100158122 ' dihasilkan dalam Jerman .
Produk menyebabkan alahan aspirin ;
Produk menyebabkan penyakit berikut : kanser , - buah pinggang penyakit kardiovaskular - jantung dan sistem kardiovaskular ;
Barcode Kilokalori per 100 gram Lemak dalam 100 g . Protein dalam 100 gram karbohidrat dalam 100 gram Digunakan kuantiti secara lalai ( gram )
4011100158122
512.00 26.40 9.60 26.40 100.00
Dalam produk didapati :
Tiada nutrien yang terdapat .
E102 (E 100-199 Pewarna)
nama : tartrazin
Kumpulan : berbahaya
amaran : Membawa kepada hiperaktif pada kanak-kanak
Ulasan : Diharamkan dalam serangan Norway dan Austria . mencetuskan asma dan urtikaria pada kanak-kanak . Terdapat pautan ke tumor tiroid , kerosakan kromosom , ruam dan hiperaktif . sensitiviti tartrazin berkaitan dengan bahawa aspirin . Digunakan dalam berwarna minuman , gula-gula , jem , cornflakes,
E110 (E 100-199 Pewarna)
nama : ECE matahari terbenam kuning , kuning ½
Kumpulan : berbahaya
amaran : Membawa kepada hiperaktif pada kanak-kanak
Ulasan : Diharamkan di Norway , Finland dan UK . Ia diperolehi dengan cara kimis . Digunakan dalam bijirin , produk roti , makanan ringan , ais krim , minuman dan makanan sejuk beku , serta beberapa ubat-ubatan : Berocca , Polaramine , Ventolin - sirap dan lain-lain . Side
E122 (E 100-199 Pewarna)
nama : Azorubine
Kumpulan : berbahaya
amaran : Membawa kepada hiperaktif pada kanak-kanak
Ulasan : Diharamkan di Sweden , Austria , Norway dan Amerika Syarikat , Kanada , Jepun . Berasal dari arang batu tar . Boleh menghasilkan tindak balas buruk dalam pesakit asma dan orang alah kepada aspirin . Masukkan ke dalam komposisi kristal gula-gula , marzipan , gelatin .
E124 (E 100-199 Pewarna)
nama : Ponceau 412 , Cochineal Merah A
Kumpulan : berbahaya
amaran : Membawa kepada hiperaktif pada kanak-kanak
Ulasan : Diharamkan di Amerika Syarikat dan Norway . Mendapat dari tar arang batu dan azo dyes . Boleh menghasilkan tindak balas buruk dalam pesakit asma dan orang alah kepada aspirin . Dalam haiwan , menyebabkan pembentukan tumor .
E129 (E 100-199 Pewarna)
nama : Allura Merah AC
Kumpulan : berbahaya
amaran : Membawa kepada hiperaktif pada kanak-kanak
Ulasan : Diharamkan di Denmark , Belgium , Perancis , Jerman , Switzerland , Sweden , Austria dan Norway . Digunakan dalam gula-gula , minuman dan bahan perasa dalam ubat-ubatan dan kosmetik . A sintetik . Diperkenalkan untuk digunakan dalam 80 -an untuk menggantikan Amaranth . Telah diketahui hubungannya
- (E 900-999 Lain-lain)
nama : Sirap fruktosa - glukosa
Kumpulan : berbahaya
amaran : Penggunaan dalam kuantiti yang besar adalah berbahaya untuk kesihatan . Hati gagal untuk memproses ia serta-merta menjadi tenaga dan menukarkan kepada lemak . Meningkatkan risiko masalah kardiovaskular , rintangan insulin dan diabetes .
Ulasan : Menyediakan tubuh dengan hanya kalori tanpa mineral , vitamin dan lain-lain nutrien .
E104 (E 100-199 Pewarna)
nama : quinoline kuning
Kumpulan : mencurigakan
amaran : pewarna sintetik
Ulasan : Diharamkan di Australia , Amerika Syarikat dan Norway . Digunakan dalam gincu , produk rambut , cologne , sebilangan besar ubat-ubatan . Punca dermatitis .
E133 (E 100-199 Pewarna)
nama : Brilliant Blue FCF
Kumpulan : mencurigakan
amaran : Risiko Alahan
Ulasan : Diharamkan di Belgium , Perancis , Jerman , Switzerland , Sweden , Austria , Norway . Digunakan dalam produk tenusu , gula-gula dan minuman . Ia dibuat cara sintetik .
- (E 1000 - 1599 bahan kimia tambahan)
nama : Buatan rasa
Kumpulan : mencurigakan
amaran : Ia telah undefined kesan pada kesihatan . Ia adalah lebih baik untuk tidak menghabiskannya .
Ulasan : Berasal dari bahan kimia di dalam makmal dan sama sekali tidak mempunyai nilai pemakanan . Setiap perisa tiruan dalam industri makanan mempunyai kesan berbahaya pada kesihatan .
E171 (E 100-199 Pewarna)
nama : titanium dioksida
Kumpulan : selamat
amaran : Tiada bukti kesan sampingan
Ulasan : Pewarna putih digunakan dalam ubat gigi , cat putih . Tiada bukti kesan buruk .
E322 (E 300-399 Antioksidan , mineral dan pengawal selia keasidan)
nama : Lecithin
Kumpulan : selamat ,Tidak sesuai untuk vegetarian
amaran : Dos yang tinggi boleh membawa kepada gangguan perut , penindasan selera makan, dan berpeluh berat .
Ulasan : Disediakan daripada kacang soya , sumber kuning telur , kacang , jagung , atau haiwan . Ia tidak toksik , tetapi dalam dos yang tinggi boleh membawa kepada gangguan gastrik , penindasan selera makan, dan diaphoresis . Digunakan untuk menyokong lemak dalam marjerin dan juga dalam coklat , mayonis ,
E903 (E 900-999 Lain-lain)
nama : Bogo lilin
Kumpulan : selamat
amaran : Boleh menyebabkan reaksi alahan .
Ulasan : Berasal dari sawit berkembang di . Amerika Selatan Penggunaan dalam kosmetik , dalam pembuatan dakwat dan lapisan buah-buahan . Boleh menyebabkan reaksi alahan .