Hershey Kaugummi Ice Breakers - Spearmint Ice Cubes (25g Packung)

Hershey Kaugummi Ice Breakers - Spearmint Ice Cubes (25g Packung)


Zutaten: Xylitol, Kaubase, hydrierte Stärke Mannitol, natürl. und künstl. Aromen, Sojalecithin, Maltodextrin, Farbstoffe E104, E163, Aspartam, *Kornstärke, Acesulfam K, Gelatin, Gummi Arabicum, Isomalt, Sorbitol, Sucralose, BHT, *enthält eine Phenylquelle
Продуктът с баркод '4260143370019' е произведен в Германия.
Продуктът причинява следната болест : Диария;
Баркод номер Килокалории в 100 грама Мазнини в 100 грама Протеини / Белтъчини в 100 грама въглехидрати в 100гр Консумирана количество по подразбиране (в грамове)
4260143370019
- - - - 100.00
В продукта са намерени :
Не са намерени полезни съставки.
E414 (E 400 – 499 Гуми, Сгъстители, стабилизатори и емулгатори)
Име : Гума арабика
Група : Опасни
Предупреждение : Възможно е да причини алергия.
Коментар : Получава се от соковете на Acacia Sengal. Лесно се разрушава в стомашно-чревния тракт. Възможен алерген. Успокоява възпалени слузести лигавици.
E951 (E 900 – 999 Други)
Име : Аспартам
Група : Опасни
Предупреждение : Може да предизвика алергични реакции.
Коментар : Изкуствен подсладител с много нежелани реакции. Някои хора са алергични към него, като най-честата нежелана реакция при тях е мигренозната болка.
E953 (E 900 – 999 Други)
Име : Изомалт
Група : Опасни
Предупреждение : Канцерогенно.
Коментар : Изкуствен подсладител
E955 (E 900 – 999 Други)
Име : Сукралоза
Група : Опасни
Предупреждение : Канцерогенно. Причинява щети на нашия метаболизъм, а при продължителен прием уврежда вътрешните органи.
Коментар : Сукралозата е хлорно съединение. Когато тялото разгражда този вид хлорни съединения, той отделя силно токсични биопродукти. При продължителен прием уврежда черния дроб, бъбреците, мозъка, нервната система.
E104 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Хинолин жълто
Група : Съмнителни
Предупреждение : Синтетично багрило
Коментар : Забранен в Австралия, САЩ и Норвегия. Използва се в червила, продукти за коса, одеколони, в голям брой лекарствени средства. Причинява дерматит.
E420 (E 400 – 499 Гуми, Сгъстители, стабилизатори и емулгатори)
Име : Сорбитол
Група : Съмнителни
Предупреждение : Разхлабващо действие!
Коментар : Подсладител, който се получава по синтетичен път, от глюкоза или плодове. Използва се в смучещи бонбони, сушени плодове, сладкарски произведения, бонбони, нискокалорични храни, лекарствени сиропи, капки за очи и е един от най-често използваните в козметиката консерванти. Може да предизвика храносмилателни разстройства.
E421 (E 400 – 499 Гуми, Сгъстители, стабилизатори и емулгатори)
Име : Манитол
Група : Съмнителни
Предупреждение : Може да предизвика диария, нарушаване функцията на бъбреците, гадене, повръщане.
Коментар : Изкуствено получен подсладител. Възможен алерген. Може да предизвика диария, нарушаване функцията на бъбреците, гадене, повръщане. Най-често се използва в нискокалорични храни.
E967 (E 900 – 999 Други)
Име : Ксилитол
Група : Съмнителни
Предупреждение : Възможни стомашни проблеми
Коментар : Съдържа се в малини, сини сливи, марули и др. В промишлени количества се получава от дървесина. Има диуретичен ефект и причинява образуване на камъни в бъбреците. Използва се в нискокалорични храни, нисковъглехидратни сладкиши, сладоледи и сладка.
- (E 900 – 999 Други)
Име : малтодекстрин
Група : Съмнителни
Предупреждение : Да се избягва от хора с глутенова непоносимост и предразположени към развитието на диабет или автоимунно заболяване.
Коментар : Изкуствен подсладител - безопасен в малки количества за здрав човек. Препоръчително е да не се приема в по-големи количества или при хора с проблеми в храносмилателната система. Получава се от въглехидратите на ориз, царевица, картофи, ечемик. Може да се извлече по естествен път от природата, за това се смята за ненужен - приет като хранителна добавка в храните.
E163 (E 100 – 199 Оцветители)
Име : Антоцианини
Група : Безопасни
Предупреждение : Няма данни за нежелани странични реакции
Коментар : Виолетово багрило, получавано от цветя и други растения. Безвредно е.
E322 (E 300 – 399 Антиоксиданти, минерални соли и киселинни регулатори)
Име : Лецитин
Група : Безопасни ,Неподходящи за вегетарианци
Предупреждение : Високи дози може да доведе до стомашни разстройства, подтискане на апетита и обилно изпотяване.
Коментар : Получава се от соя, яйчен жълтък, фъстъци, царевица или животински източници. Не е токсичен, но във високи дози може да доведе до стомашни разстройства, подтискане на апетита и обилно изпотяване. Използва се за подпомагане на смесването на мазнините в маргарина, а също в шоколади, майонеза, сухо мляко.