кокос нафора
име

кокос нафора


состојки
кокос , гликозен сируп , хидрогенизирани растителни масла , деминерализирана сурутка во прав млеко во прав какао во прав , какао маса , соја лецитин , полиглицерол полирицинолеат , ензим инвертаза , арома ( кокос , ванила, млеко , чоколадо )
На производот бар-код
Производот предизвикува алергија од млеко , дрвни ореви | бадем | орев | кашу | шамфъстък ;
Производот предизвикува следнава болест : рак , кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
8693029600157
158.00 10.00 1.20 - 32.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
- (Е 900-999 Други)
предупредување : Ја зголемува количината на лош холестерол, и е фактор во подготовката на кардио-васкуларни заболувања . поопасна од животински масти . Се верува дека тоа предизвикува многу други болести : Алцхајмерова болест, рак, дијабетес , болести на црниот дроб функции припаѓаат .
Коментари : Постојат трендови во Европа и Америка да го ограничи користењето во храната
E132 (Е 100-199 бои)
име : Indigotine
група : сомнителни
предупредување : Ризик од алергии
Коментари : Опасни !
E270 (Е 200-299 Конзерванси)
име : млечна киселина
група : сомнителни
предупредување : Обрни внимание кога се консумира од страна на мали деца или бебиња !
Коментари : Се користи за закиселување на производите . Дотерување на киселост . Изработено од греење и ферментација на јагленохидрати во млеко, компири или меласа . новороденчиња и мали деца им е тешко да го метаболизираат . користени во колачи , украси , пијалоци , понекогаш пиво во формулите за новороденчињата
E1103 (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : invertase
група : сомнителни
предупредување : Може да предизвика алергии
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E322 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : Лецитин
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Високи дози може да предизвика стомачни пореметувања , апетитот, и тешка потење .
Коментари : Подготвено од соја , извори жолчка од јајце , кикирики , пченка, или на животните . Тоа не е токсичен , но во високи дози може да доведе до гастричната нарушувања, апетитот, и диафореза . користи за поддршка на масти во маргарин и во чоколадо, мајонез,
E422 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : глицерол
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Во големи количини доведува до главоболка , жед , гадење и високо ниво на шеќер во крвта .
Коментари : Засладувач . Безбоен алкохол . подготвен од масти и алкални соли . Средно во производство на сапун од животински или растителни масти . може да се добијат од нафтени производи . синтетизира од пропилен или по пат на ферментација на шеќер . користени во поставата на колбаси , сирење и повеќе
E444 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : сахароза
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E476 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : Полиглицерол polyricinoleat
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Со посебно внимание на производи кои содржат Е 476 треба да се однесува на луѓето кои страдаат од стомачни пореметувања и деца .
Коментари : Информации за суштината е контроверзно , така што во некои земји тоа е забрането да се користи . Според некои извори , прекумерната употреба на адитивот може да доведе до зголемување на црниот дроб и бубрезите и се меша со метаболизмот . Не е алерген .
E494 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : сорбитан моноолеат
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Се препорачува да се избегне неговата употреба . Во некои земји е забрането .
E949 (Е 900-999 Други)
име : водород
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .