Aviko компир палачинки 900 g
име

Aviko компир палачинки 900 g


состојки
компир (83%) , пченично брашно ( содржи глутен ), кромид ( 5%), растително масло, сол , декстроза, конзерванс ( E222 )
На производот бар-код
Производот предизвикува следнава болест : рак , кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
8710449913350
- - - - 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
- (Е 900-999 Други)
предупредување : Ја зголемува количината на лош холестерол, и е фактор во подготовката на кардио-васкуларни заболувања . поопасна од животински масти . Се верува дека тоа предизвикува многу други болести : Алцхајмерова болест, рак, дијабетес , болести на црниот дроб функции припаѓаат .
Коментари : Постојат трендови во Европа и Америка да го ограничи користењето во храната
E222 (Е 200-299 Конзерванси)
име : Натриум хидроген сулфит
група : сомнителни
предупредување : Внимание во хиперсензитивност !
Коментари : Добиени од јагленов катран . Сите сулфурни соединенија се токсични и нивната употреба треба да биде ограничена . Може да предизвика напад на астма . Тешки метаболизмот кај лицата со нарушена функција на бубрезите . уништува витаминот Б1 . Се користи во пиво , безалкохолни пијалаци, суво овошје , сокови , стимуланси,
E161b (Е 100-199 бои)
име : лутеин
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Жолта боја добиени од растенија . во својата природна состојба се наоѓа во зелен лиснат зеленчук , marigolds и жолчка од јајце .
- (Е 900-999 Други)
име : сол
група :
предупредување : потребни од страна на телото, но во мали количини .
Коментари : прекумерна употреба на сол доведува до кардиоваскуларни заболувања, болести на очите , како и целокупната влошување на здравствената .