mamee oriental noodles beef flavour

mamee oriental noodles beef flavour


zutaten nudeln: weizenmehl, palmöl, antioxidationsmittel bht (e321), salz, stabilisatoren: e452, e501zutaten gewürzbeutel: salz, geschmacksverstärker: e621, e631, e627, rindfleischaroma, gewürze, zucker, tapiokastärke, getrockneter schnittlauch
Не можам да одредам земјата на производителот .
Производот предизвикува следнава болест : кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
9555022300009
442.00 18.60 10.00 51.90 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E321 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
предупредување : Мигрената го оштети црниот дроб
Коментари : Добиени од нафта . Види исто така се опишани за Е 320 .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
E452 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : полифосфат
група : сомнителни
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E621 (Е 600-699 вкусови и вкус засилувачи)
име : мононатриев глумат
група : сомнителни
предупредување : Не земајте од бебиња !
Коментари : Арома и сол замени . Се произведува по пат на ферментација на меласа . Несаканите ефекти можат да се јават кај пациенти со астма . Најчесто се користи во замрзнат зеленчук , замрзнати туна и многу други замрзната храна во сосови .
E627 (Е 600-699 вкусови и вкус засилувачи)
име : Динатриум гванилат
група : сомнителни
предупредување : Да се ​​избегне со астматичари и луѓе со гихт !
Коментари : Добиени од сардини или квасец . може да се влоши во текот на гихт .
E631 (Е 600-699 вкусови и вкус засилувачи)
име : динатриум inosinate
група : сомнителни ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Да се ​​избегне со астматичари и луѓе со гихт !
Коментари : А месо или сардини . може да се влоши текот на гихт .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E501 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : калиум карбонат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 900-999 Други)
име : сол
група :
предупредување : потребни од страна на телото, но во мали количини .
Коментари : прекумерна употреба на сол доведува до кардиоваскуларни заболувања, болести на очите , како и целокупната влошување на здравствената .