E451 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име :

трифосфат

група : сомнителни
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
производ Број состојки
coffee-mate
(0)|(20) Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
хидрогенизирано растително масло
Ја зголемува количината на лош холестерол, и е фактор во подготовката на кардио-васкуларни заболувања . поопасна од животински масти . Се верува дека тоа предизвикува многу други болести : Алцхајмерова болест, рак, дијабетес , болести на црниот дроб функции припаѓаат .
Дифосфат
Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
трифосфат
Нема докази за несакани дејства .
полифосфат
Нема докази за несакани дејства .
Хидролиза . карбоксиметил
Цревни проблеми . забрането за деца !
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
лутеин
Нема доказ за несакани ефекти
лимонска киселина
Нема докази за несакани дејства .
Натриум цитрат
Нема докази за несакани дејства .
фосфорна киселина
Нема докази за несакани дејства .
натриум фосфат
Земено во големи количини се наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
калиум фосфати
Земено во големи количини се наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Глицериди на масни киселини
Нема докази за несакани дејства .
Естри на моно / diacetylated винска киселина
Нема докази за несакани дејства .
силика
Нема докази за несакани дејства .
восок
Може да предизвика алергиски реакции .
водород
Нема докази за несакани дејства .
distarch фосфат
Нема докази за несакани дејства .
сол
потребни од страна на телото, но во мали количини .
добруджанска луканка оревите
(0)|(11) трагакант
Можно е да предизвика контактна алергија .
Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Cochineal
Алергии , нетолеранција тие делат боја
калиум нитрат
Може да предизвика проблеми во репродуктивниот систем, хиперактивност кај децата, потенцијално канцерогени, може да комуницирате со другите супстанции во стомакот за да се формира nitrosamine . Се препорачува да го избегнат . забранет во многу земји .
трифосфат
Нема докази за несакани дејства .
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
лутеин
Нема доказ за несакани ефекти
аскорбинска киселина
Нема доказ за несакани ефекти
фосфорна киселина
Нема докази за несакани дејства .
сахароза
Нема докази за несакани дејства .
сол
потребни од страна на телото, но во мали количини .
пилешки ќофтиња скара
(0)|(13) караген
Чир и рак на .
трагакант
Можно е да предизвика контактна алергија .
Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
калиум сорбат
Нема доказ за несакани ефекти
натриум бензоат
Може да се влоши во текот на астма и да предизвика црвенило и осип на кожата .
Дифосфат
Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
трифосфат
Нема докази за несакани дејства .
мононатриев глумат
Не земајте од бебиња !
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
лутеин
Нема доказ за несакани ефекти
натриум аскорбат
Нема доказ за несакани ефекти
Натриум цитрат
Нема докази за несакани дејства .
сол
потребни од страна на телото, но во мали количини .
шунков колбас
свинско пушено филе
(0)|(13) натриум нитрит
Канцерогена !
трагакант
Можно е да предизвика контактна алергија .
Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
калиум нитрат
Може да предизвика проблеми во репродуктивниот систем, хиперактивност кај децата, потенцијално канцерогени, може да комуницирате со другите супстанции во стомакот за да се формира nitrosamine . Се препорачува да го избегнат . забранет во многу земји .
Дифосфат
Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
трифосфат
Нема докази за несакани дејства .
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
лутеин
Нема доказ за несакани ефекти
јаглерод диоксид
Нема доказ за несакани ефекти
сахароза
Нема докази за несакани дејства .
азот
Нема докази за несакани дејства .
кислород
Нема докази за несакани дејства .
сол
потребни од страна на телото, но во мали количини .
Apéri'Croq
(0)|(17) натриум нитрит
Канцерогена !
караген
Чир и рак на .
обработуваат алгите
Внимание!
Скакулците грав џвакање
Може да го намали холестеролот во крвта .
Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Cochineal
Алергии , нетолеранција тие делат боја
калиум лактат
Обрни внимание кога се консумира од страна на мали деца или бебиња !
Дифосфат
Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
трифосфат
Нема докази за несакани дејства .
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
рибофлавин
Природна боја квасец
обичен карамел
За децата е особено штетно . Може да предизвика хиперактивност .
калциум пропионат
Може да предизвика мигрена главоболки .
натриум аскорбат
Нема доказ за несакани ефекти
натриум erythorbate
Нема докази за несакани дејства .
калиум цитрат
Нема докази за несакани дејства .
сол
потребни од страна на телото, но во мали количини .
Le Cocktail
(0)|(12) натриум нитрит
Канцерогена !
караген
Чир и рак на .
Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Cochineal
Алергии , нетолеранција тие делат боја
Дифосфат
Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
трифосфат
Нема докази за несакани дејства .
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
рибофлавин
Природна боја квасец
обичен карамел
За децата е особено штетно . Може да предизвика хиперактивност .
калциум пропионат
Може да предизвика мигрена главоболки .
натриум аскорбат
Нема доказ за несакани ефекти
сол
потребни од страна на телото, но во мали количини .
Sandwich Poulet crudités - Pain de mie complet
Pain de mie nature jambon emmental crudités
l'ovale chèvre affiné lardons
1 - 10 од вкупниот 776