Што ви се јадеAvailable in Apple Store Калории биланс Калории биланс Калории билансКалории биланс
име

Meitai пилешко кари


состојки
гваран, E472e , рибофлавин , мононатриев глумат, аскорбинска киселина
Кодекс '20219673' не е во согласност со EAN-13 стандард .
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
20219673
109.10 2.70 - 14.90 100.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E412 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : гваран
група : опасни
предупредување : Може да предизвика мачнина , гасови и грчеви .
Коментари : Добиени од семето на Cyamoposis tetragonolobus , растение расте во Индија . Се користи за да го нахрани добитокот во САД . може да предизвика гадење , гасови и грчеви . го намалува нивото на холестерол во крвта .
E416 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : гваран
група : опасни
предупредување : Можно е да предизвика алергија .
Коментари : Добиени од дрво Sterculia urens . Тоа често се користи во комбинација со E 410 во сладолед , карамел , колачи, како што е возило што им овозможува да се зголеми во обем од 100 или повеќе пати со додавање на вода . Можни алерген .
E620 (Е 600-699 вкусови и вкус засилувачи)
име : глутаминска киселина
група : сомнителни
предупредување : Не земајте од бебиња !
Коментари : Арома и сол замена . Оваа аминокиселина се наоѓа во многу животински и растителни белковини . Најчесто подготвени на индустриско ниво од . бактерии може да предизвика несакани ефекти опишани за Е 621 се препорачува да се избегне неговата употреба од страна на млади деца
E621 (Е 600-699 вкусови и вкус засилувачи)
име : мононатриев глумат
група : сомнителни
предупредување : Не земајте од бебиња !
Коментари : Арома и сол замени . Се произведува по пат на ферментација на меласа . Несаканите ефекти можат да се јават кај пациенти со астма . Најчесто се користи во замрзнат зеленчук , замрзнати туна и многу други замрзната храна во сосови .
E624 (Е 600-699 вкусови и вкус засилувачи)
име : monoammonium глумат
група : сомнителни
предупредување : Не земајте од бебиња !
Коментари : Солт замена .
E101 (Е 100-199 бои)
име : рибофлавин
група : Безбедно
предупредување : Природна боја квасец
Коментари : Витамин Б2 и оцветител . Секако содржани во зелениот зеленчук, јајца, млеко, црниот дроб и бубрезите . користени во составот на маргарин и сирење .
E300 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : аскорбинска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Ова е витамин Ц . Тоа е природно се наоѓаат во овошјето и зеленчукот . може да бидат подготвени синтетички од гликоза .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E472e (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : Естри на моно / diacetylated винска киселина
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .