Што ви се јадеAvailable in Apple Store Калории биланс Калории биланс Калории билансКалории биланс
име

виршли лесни вакуум


состојки
свинско месо , механичко одвоено месо од живина, мисиркино месо , вода , скроб, сол , колаген , антиоксидант , натриум ериторбат , подобрувач на вкусот , е621 , стабилизатори, е450 , полифосфати , декстроза , регулатор на киселоста , е575 , оцветител , кармин , Малтодекстрин , конзерванс
На производот бар-код
Производот е од категорија месо ;
Производот предизвикува следнава болест : рак , кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
3800206521326
- - - - 50.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E250 (Е 200-299 Конзерванси)
име : натриум нитрит
група : опасни
предупредување : Канцерогена !
Коментари : Може да доведе до хиперактивност . Потенцијални канцерогена . во стомакот може да реагираат со други хемикалии за да се формира нитрозамини . Се препорачува да се избегне неговата употреба . Во некои земји, неговата употреба е ограничена .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
E120 (Е 100-199 бои)
име : Cochineal
група : сомнителни ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Алергии , нетолеранција тие делат боја
Коментари : Тоа е црвена . подготвен од инсекти . Користени ретко . Се препорачува да се избегне потрошувачката .
E127 (Е 100-199 бои)
име : erythrosine
група : сомнителни
предупредување : предизвикува чувствителност
Коментари : Забранет во Норвешка . користени во конзервирана цреши, замрзнато овошје, карамелизиран мешавини , торти , печива , грицки . Може да предизвика чувствителност на светлина, да доведе до зголемување на нивото на тироидните хормони и симптоми на хипертиреоидизам . Во експериментите со глувци, тоа беше откриено дека причина
E200 (Е 200-299 Конзерванси)
име : сорбинска киселина
група : сомнителни
предупредување : Можни надразнување на кожата
Коментари : Тој е направен од овошје (јагоди, малини, капини, боровинки ) или синтетички . Можни кожата надразнување .
E251 (Е 200-299 Конзерванси)
име : натриум нитрит
група : сомнителни
предупредување : Може да предизвика иритација на очите и кожата, скратен здив, вртоглавица и главоболка, Штетен при вдишување .
Коментари : Се користи како конзерванс за пушеле колбас ( колбаси , сланина, шунка, колбаси ), риба и месо, конзервирана корен . Може да предизвика иритација на очите и кожата, скратен здив, вртоглавица и главоболка, Штетен при вдишување .
E450 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : Дифосфат
група : сомнителни
предупредување : Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E452 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : полифосфат
група : сомнителни
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E621 (Е 600-699 вкусови и вкус засилувачи)
име : мононатриев глумат
група : сомнителни
предупредување : Не земајте од бебиња !
Коментари : Арома и сол замени . Се произведува по пат на ферментација на меласа . Несаканите ефекти можат да се јават кај пациенти со астма . Најчесто се користи во замрзнат зеленчук , замрзнати туна и многу други замрзната храна во сосови .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E300 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : аскорбинска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Ова е витамин Ц . Тоа е природно се наоѓаат во овошјето и зеленчукот . може да бидат подготвени синтетички од гликоза .
E301 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : натриум аскорбат
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : На натриумова сол на витамин Ц .
E315 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : erythorbic киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E316 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : натриум erythorbate
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E575 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : Glucono - делта-лактон
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E948 (Е 900-999 Други)
име : кислород
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 900-999 Други)
име : малтодекстрин
група : Безбедно
предупредување : Да се ​​избегне со луѓе со глутен нетолеранција .
Коментари : Вештачки засладувачи . Добиени од јаглехидрати на ориз, пченка , компири , јачмен . може да се изведе природно од природата , се смета за непотребен - одобрен како додаток на храна во храната .
- (Е 900-999 Други)
име : сол
група :
предупредување : потребни од страна на телото, но во мали количини .
Коментари : прекумерна употреба на сол доведува до кардиоваскуларни заболувања, болести на очите , како и целокупната влошување на здравствената .