Што ви се јадеAvailable in Apple Store Калории биланс Калории биланс Калории билансКалории биланс
име

многозърнест леб мио


состојки
пченично брашно тип 500 , пченично брашно тип 150 , вода за пиење , леб квасец , излупени семки од сончоглед , овесни снегулки , глутен, јодирана сол , ленено семе , сусам , сурутка, ржан ореви , слад брашно , калциум пропионат , подобрувач , антиоксиданти , аскорбинска киселина ,
Кодекс '38008917' не е во согласност со EAN-13 стандард .
Производот предизвикува следнава болест : кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
38008917
- - - - 30.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
E270 (Е 200-299 Конзерванси)
име : млечна киселина
група : сомнителни
предупредување : Обрни внимание кога се консумира од страна на мали деца или бебиња !
Коментари : Се користи за закиселување на производите . Дотерување на киселост . Изработено од греење и ферментација на јагленохидрати во млеко, компири или меласа . новороденчиња и мали деца им е тешко да го метаболизираат . користени во колачи , украси , пијалоци , понекогаш пиво во формулите за новороденчињата
E161b (Е 100-199 бои)
име : лутеин
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Жолта боја добиени од растенија . во својата природна состојба се наоѓа во зелен лиснат зеленчук , marigolds и жолчка од јајце .
E170 (Е 100-199 бои)
име : калциум карбонат
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Минералните соли кој се користи во паста за заби , бела бои , детергенти . може да се екстрахира од камења или коските на животните . Понекогаш се користи за да се намали киселоста на вино и зголемување на стабилноста на смрзнато овошје и зеленчук . Во високи дози е токсичен .
E280 (Е 200-299 Конзерванси)
име : пропионска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Се верува дека сите пропионска соединенија се поврзани со главоболка и мигрена . во матичната држава содржани во ферментирано храна . може да бидат подготвени синтетички од етилен моноксид и јаглерод моноксид, на propionaldehyde во ферментација дрво, итн . . Произведени како резултат на распаѓање на
E282 (Е 200-299 Конзерванси)
име : калциум пропионат
група : Безбедно
предупредување : Може да предизвика мигрена главоболки .
Коментари : Може да предизвика мигрена главоболки . се користат во производството на пекарските производи .
E300 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : аскорбинска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Ова е витамин Ц . Тоа е природно се наоѓаат во овошјето и зеленчукот . може да бидат подготвени синтетички од гликоза .
E330 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : лимонска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Добиени од агруми . Резултати во бисквити , замрзната риба , сирење и други млечни производи , детска храна , торти , супи, 'ржан леб , безалкохолни пијалаци , ферментирани производи од месо .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E500 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : Натриум бикарбонат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Сода . во мали количини , без несакани ефекти .
E948 (Е 900-999 Други)
име : кислород
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 900-999 Други)
име : сол
група :
предупредување : потребни од страна на телото, но во мали количини .
Коментари : прекумерна употреба на сол доведува до кардиоваскуларни заболувања, болести на очите , како и целокупната влошување на здравствената .