Çfarë ju haniAvailable in Apple Store Balanca kalori Balanca kalori Balanca kaloriBalanca kalori
emër

Maggi magji asia kokë çastit pulë rostiçeri


përbërësit
90,1 % petë skuqur [ miell gruri , niseshte vaj vegjetal , kripë , agjent thartim ( karbonate kalium , karbonate natriumi ) , thickener guar çamçakëz , anti - oxidant tert . -butylhydrochinon : t-butylhydroquinone ) ] , kripë , enhancers shije ( monosodium glutamate , dinatriuminosimat , dinatriunguanylat ) , Aroma ( me soje
Nuk mund të përcaktojë vendin e prodhuesit .
Produkt shkakton sëmundjen e mëposhtme : kancer , sëmundjet kardiovaskulare , - zemra dhe sistemi kardiovaskular diarre ;
barcode Kilocalories per 100 gram Fat në 100 g . Proteina në 100 gram karbohidratet në 100 gram Sasia e konsumuar nga default ( gram )
9556001100160
84.50 - 1.60 11.20 100.00
Në produkt u gjetën :
Nuk ushqyesve gjenden .
E320 (E 300-399 Antioksidantë , minerale dhe rregullatorët aciditetit)
emër : Butyl anisole hidroksid ( BHA )
grup : i rrezikshëm
paralajmërim : mutagjene mundshme
koment : 1958 e duhanit në Japoni . Propozuar për të ndalohet në Britani . McDonalds nuk e përdor atë në prodhimet e tyre nga 1986 . Marrë nga nafta . ngadalëson prishjen e ushqimit , si rezultat i oksidimit të tyre . të përfshira në yndyrna , vajra , margarinë , përtypet çamçakëz ,
E412 (E 400-499 Gomat , trashese , stabilizues dhe emulsifiers)
emër : çamçakëz guar
grup : i rrezikshëm
paralajmërim : Mund të shkaktojë të përzier, vanitet dhe dhimbje .
koment : Marrë nga fara e Cyamoposis tetragonolobus , një bimë e rritur në Indi . Përdoret për të ushqyer bagëtinë në Shtetet e Bashkuara . Mund të shkaktojë të përzier, vanitet dhe dhimbje . Ul nivelin e kolesterolit në gjak .
E416 (E 400-499 Gomat , trashese , stabilizues dhe emulsifiers)
emër : çamçakëz guar
grup : i rrezikshëm
paralajmërim : Është e mundur të shkaktojë alergji .
koment : Marrë nga pema Sterculia urens . Ajo është përdorur shpesh në kombinim me E 410 në akullore , karamel , biskota , të tilla si një makinë që u mundëson atyre për të rritur në vëllim 100 herë apo më shumë me shtimin e ujit . alergjen mundshëm .
- (E 900-999 Tjetër)
emër : Shurup fruktoza - glukozë
grup : i rrezikshëm
paralajmërim : Konsumi në sasi të mëdha është e rrezikshme për shëndetin .mëlçisë nuk arrin të përpunojë atë menjëherë në energji dhe konverton atë në yndyrë . Rrit rrezikun e problemeve kardiovaskulare, rezistenca e insulinës dhe diabetit .
koment : Jep trupit me vetëm kalorive pa minerale , vitamina dhe ushqyesve të tjera .
- (E 900-999 Tjetër)
emër : vaj vegjetal hidrogjenizuara
grup : i rrezikshëm
paralajmërim : Rrit sasinë e kolesterolit të keq , dhe është një faktor në përgatitjen e sëmundjeve kardio -vaskulare . Më shumë të rrezikshme se yndyrna shtazore . Besohet ajo shkakton shumë sëmundje të tjera : Alzheimer , kanceri, diabeti , çrregullime të funksioneve të mëlçisë takojnë .
koment : Nuk janë tendencat në Evropë dhe Amerikë për të kufizuar përdorimin e saj në ushqim
E525 (Kripëra E 500-599 minerale , rregullatorët e pH dhe humectants)
emër : hidroksid kaliumi
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
koment : Recommended për të shmangur përdorimin e saj . Në disa vende është i ndaluar .
E620 (E 600-699 shije dhe enhancers shije)
emër : acid glutamik
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Mos e merrni nga foshnjat !
koment : Aromatizues dhe zëvendësim kripë . Ky amino acid është gjetur në shumë proteina shtazore dhe bimore . përgatitet Më shpesh në shkallë industriale nga bakteret . A mund të shkaktojë efekte anësore të përshkruara për E 621 është e rekomanduar për të shmangur përdorimin e tij nga ana e fëmijëve të vegjël
E621 (E 600-699 shije dhe enhancers shije)
emër : monosodium Glutamate
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Mos e merrni nga foshnjat !
koment : Aromatizues dhe kripë zëvendësojnë . Ajo është prodhuar nga fermentimi i melasë . Pasojat që mund të ndodhë në pacientët me astmë . përdoret Më shpesh në perime të ngrira , ton ngrirë dhe shumë ushqime të tjera të ngrira në sauces .
E622 (E 600-699 shije dhe enhancers shije)
emër : monokaliumi glutamate
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Mund të shkaktojë të përzier, të vjella , diarre , dhimbje stomaku .
koment : Mund të shkaktojë të përzier, të vjella , diarre, dhimbje stomaku .kripë më të përdorur zakonisht përdoret në vend .
E624 (E 600-699 shije dhe enhancers shije)
emër : monoammonium glutamate
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Mos e merrni nga foshnjat !
koment : Salt zëvendësim .
- (E 1000 - 1599 kimikatet shtesë)
emër : Aromë artificiale
grup : i dyshimtë
paralajmërim : Ajo ka pacaktuar efektet në shëndetin e . Është e preferueshme që të mos konsumojnë atë .
koment : Rrjedhin nga kimikatet në një laborator dhe kanë absolutisht asnjë vlerë ushqyese . Çdo aromë artificiale në industrinë ushqimore të ketë disa efekte të dëmshme në shëndetin .
E319 (E 300-399 Antioksidantë , minerale dhe rregullatorët aciditetit)
emër : butyl hydroquinone
grup : i sigurt
paralajmërim : Mund të shkaktojë të përzier, të vjella, jerm .
koment : Marrë nga nafta . Recommended për të shmangur përdorimin e saj . Mund të shkaktojë të përzier, të vjella, jerm . Shuma e rreth 5 g . I konsideruar vdekjeprurës . Të përfshira në yndyrna , vajra, margarinë .
E500 (Kripëra E 500-599 minerale , rregullatorët e pH dhe humectants)
emër : Bikarbonat natriumi
grup : i sigurt
paralajmërim : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
koment : Sode . Në sasi të vogla , nuk ka efekte anësore .
E501 (Kripëra E 500-599 minerale , rregullatorët e pH dhe humectants)
emër : karbonat kaliumi
grup : i sigurt
paralajmërim : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
koment : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
E576 (Kripëra E 500-599 minerale , rregullatorët e pH dhe humectants)
emër : gluconate natriumi
grup : i sigurt
paralajmërim : Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
koment : Recommended për të shmangur përdorimin e saj . Në disa vende është i ndaluar
E948 (E 900-999 Tjetër)
emër : oksigjen
grup : i sigurt
paralajmërim : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
koment : Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
- (E 900-999 Tjetër)
emër : maltodextrin
grup : i sigurt
paralajmërim : Të shmanget nga njerëz me intolerancë gluten .
koment : Sheqer diabetik artificiale . Marrë nga karbohidratet e orizit , misër , patate , elb . A mund të rrjedhin natyrshëm nga natyra , ajo është konsideruar e panevojshme - i miratuar si një ushqim shtues në ushqim .
- (E 900-999 Tjetër)
emër : kripë
grup :
paralajmërim : të nevojshme nga trupi , por në sasi të vogla .
koment : përdorimin e tepruar e kripës çon në sëmundjet kardiovaskulare, sëmundje të syve , si dhe përkeqësimin e përgjithshëm të shëndetit të .