E525 (Kripëra E 500-599 minerale , rregullatorët e pH dhe humectants)
emër :

hidroksid kaliumi

grup : i dyshimtë
paralajmërim : Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
koment : Recommended për të shmangur përdorimin e saj . Në disa vende është i ndaluar .
produkt Count përbërësit
biskota Mëngjesi
(0)|(17) Shurup fruktoza - glukozë
Konsumi në sasi të mëdha është e rrezikshme për shëndetin .mëlçisë nuk arrin të përpunojë atë menjëherë në energji dhe konverton atë në yndyrë . Rrit rrezikun e problemeve kardiovaskulare, rezistenca e insulinës dhe diabetit .
vaj vegjetal hidrogjenizuara
Rrit sasinë e kolesterolit të keq , dhe është një faktor në përgatitjen e sëmundjeve kardio -vaskulare . Më shumë të rrezikshme se yndyrna shtazore . Besohet ajo shkakton shumë sëmundje të tjera : Alzheimer , kanceri, diabeti , çrregullime të funksioneve të mëlçisë takojnë .
Metabisulphite kaliumi
Me alkool rrit hangover
Difosfat
Doza e lartë mund të prishin raportin normal të kalciumit dhe fosforit në trup .
polyphosphate
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
Amonit bikarbonat
Siklet i mundshëm stomak
acid sulfurik
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
hidroksid kaliumi
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
lutein
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore negative
acid fosforik
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
fosfat sodium
Marrë në sasi të mëdha të shqetësojnë raporti normal të kalciumit dhe fosforit në trup .
saharoze
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
Bikarbonat natriumi
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
sulfat kaliumi
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
hidrogjen
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
fosfat distarch
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
kripë
të nevojshme nga trupi , por në sasi të vogla .
biskota sanduiç me mbushje kakao dhe vanilje
Babek
minutë maid® 100 % kuti lëng molle
ujë dasani®
dietë koks
(1) phenylalanine
Efekti i phenylalanine dhe stimuluesve dhe ilaqet kundër depresionit . ajo përmirëson funksionin e trurit dhe kujtesës (dhe sipas disa - dhe aktivitetit seksual ) , dhe ul oreksin dhe nevojë për gjumë . phenylalanine është një amino acid thelbësor i përfshirë në ndërtimin e proteinave në trup .
|(19) aspartame
A mund të shkaktojë reaksione alergjike .
sakarinë
kancerogjen .
Shurup fruktoza - glukozë
Konsumi në sasi të mëdha është e rrezikshme për shëndetin .mëlçisë nuk arrin të përpunojë atë menjëherë në energji dhe konverton atë në yndyrë . Rrit rrezikun e problemeve kardiovaskulare, rezistenca e insulinës dhe diabetit .
acid benzoik
Nuk rekomandohet për përdorim në fëmijët .
benzoate sodium
Mund të përkeqësohet rrjedhën e astmës dhe të shkaktojë skuqje dhe koshere në lëkurë .
benzoate kalium
Mund të çojë në reagime alergjike .
Difosfat
Doza e lartë mund të prishin raportin normal të kalciumit dhe fosforit në trup .
metilcelulozë
Problemet e zorrëve . ndaluara për foshnjat !
hidroksid kaliumi
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
Aromë artificiale
Ajo ka pacaktuar efektet në shëndetin e . Është e preferueshme që të mos konsumojnë atë .
karamel plain
Për fëmijët është veçanërisht i dëmshëm . A mund të shkaktojë hyperactivity .
argjend
Shmangni përdorimin .
acid citric
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
sildenafil kalium
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
acid fosforik
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
dimethylpolysiloxane
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
ure
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
oksigjen
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
kripë
të nevojshme nga trupi , por në sasi të vogla .
dietë dr pepper® ( i vogël )
(1) phenylalanine
Efekti i phenylalanine dhe stimuluesve dhe ilaqet kundër depresionit . ajo përmirëson funksionin e trurit dhe kujtesës (dhe sipas disa - dhe aktivitetit seksual ) , dhe ul oreksin dhe nevojë për gjumë . phenylalanine është një amino acid thelbësor i përfshirë në ndërtimin e proteinave në trup .
|(21) Acesulfame -K
Kjo mund të jetë një kancerogjen .
aspartame
A mund të shkaktojë reaksione alergjike .
Sucralose
Kancerogjen . Ajo shkakton dëme në metabolizmin tonë , dhe me dëmet e konsumit të vazhdueshme të gjitha organet e brendshme .
Shurup fruktoza - glukozë
Konsumi në sasi të mëdha është e rrezikshme për shëndetin .mëlçisë nuk arrin të përpunojë atë menjëherë në energji dhe konverton atë në yndyrë . Rrit rrezikun e problemeve kardiovaskulare, rezistenca e insulinës dhe diabetit .
acid benzoik
Nuk rekomandohet për përdorim në fëmijët .
benzoate sodium
Mund të përkeqësohet rrjedhën e astmës dhe të shkaktojë skuqje dhe koshere në lëkurë .
benzoate kalium
Mund të çojë në reagime alergjike .
Difosfat
Doza e lartë mund të prishin raportin normal të kalciumit dhe fosforit në trup .
metilcelulozë
Problemet e zorrëve . ndaluara për foshnjat !
hidroksid kaliumi
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
Aromë artificiale
Ajo ka pacaktuar efektet në shëndetin e . Është e preferueshme që të mos konsumojnë atë .
karamel plain
Për fëmijët është veçanërisht i dëmshëm . A mund të shkaktojë hyperactivity .
acid citric
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
Sildenafil natriumi
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
acid fosforik
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
adipat sodium
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
saharoze
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
dimethylpolysiloxane
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
ure
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
oksigjen
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
kripë
të nevojshme nga trupi , por në sasi të vogla .
hi-c portokalli lavaburst
shpërthim Powerade mal
frape moka ( i vogël )
(0)|(23) carrageenan
Ulcerat dhe kancer .
çamçakëz guar
Mund të shkaktojë të përzier, vanitet dhe dhimbje .
çamçakëz guar
Është e mundur të shkaktojë alergji .
rrëshirë gellan
Kujdes !
Shurup fruktoza - glukozë
Konsumi në sasi të mëdha është e rrezikshme për shëndetin .mëlçisë nuk arrin të përpunojë atë menjëherë në energji dhe konverton atë në yndyrë . Rrit rrezikun e problemeve kardiovaskulare, rezistenca e insulinës dhe diabetit .
sorbate kalium
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore negative
polisorbat 80
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
Difosfat
Doza e lartë mund të prishin raportin normal të kalciumit dhe fosforit në trup .
polyphosphate
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
hidroksid kaliumi
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
Aromë artificiale
Ajo ka pacaktuar efektet në shëndetin e . Është e preferueshme që të mos konsumojnë atë .
Lecithin
Doza e lartë mund të çojë në çrregullime të stomakut, oreks shtypjen , dhe djersitje të rënda .
acid citric
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
sildenafil kalium
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
acid fosforik
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
fosfat sodium
Marrë në sasi të mëdha të shqetësojnë raporti normal të kalciumit dhe fosforit në trup .
glicerinë
Në sasi të mëdha të çon në dhimbje koke , etje , vjellje, dhe nivele të larta të sheqerit në gjak .
saharoze
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
gluconate natriumi
Recommended për të shmangur përdorimin e saj .
hidrogjen
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
polydextrose
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
fosfat distarch
Nuk ka dëshmi të efekteve anësore .
kripë
të nevojshme nga trupi , por në sasi të vogla .
1 - 10 nga totali 667