Што ви се јадеAvailable in Apple Store Калории биланс Калории биланс Калории билансКалории биланс
име

трпезата засладувач


состојки
засладувач : натриум цикломат , регулатор на киселост : натриум хидроген карбонат , киселина - натриум цитрат , засладувач : натриум сахарин , лактоза .
На производот бар-код
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
4335896022239
20.00 - - 0.20 10.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E951 (Е 900-999 Други)
име : аспартам
група : опасни
предупредување : Може да предизвика алергиски реакции .
Коментари : Вештачки засладувач со многу несакани ефекти, . Некои луѓе се алергични на него , од најчестите несакани ефекти со главоболка и мигрена .
E952 (Е 900-999 Други)
име : Cyclamic киселина
група : опасни
предупредување : канцерогена .
Коментари : Забранет во САД и Велика Британија . калциум и натриум цикламат вештачки засладувачи предизвика мигрена и други несакани ефекти . може да доведе до рак на . Во експериментите со животни пронајдени тестисите штета кај стаорци и глувци ембриони .
E954 (Е 900-999 Други)
име : сахарин
група : опасни
предупредување : канцерогена .
Коментари : Калциум и натриум сахарин се вештачки засладувачи кои произлегуваат од толуен ( познат карциноген ) . Во 1977 година е забранета во САД , кој е обновен по неговата употреба во задолжително етикета следново: \
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E330 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : лимонска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Добиени од агруми . Резултати во бисквити , замрзната риба , сирење и други млечни производи , детска храна , торти , супи, 'ржан леб , безалкохолни пијалаци , ферментирани производи од месо .
E331 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : Натриум цитрат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Не постојат докази за несакани дејства .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E339 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : натриум фосфат
група : Безбедно
предупредување : Земено во големи количини се наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Коментари : Минералните соли . Се користи како лаксатив и за одредување на бои во текстилната индустрија . Земено во големи количини се наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
E356 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : натриум адипат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E500 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име : Натриум бикарбонат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Сода . во мали количини , без несакани ефекти .
E904 (Е 900-999 Други)
име : натупвам
група : Безбедно ,Не се погодни за вегетаријанци
предупредување : Ги надразнува кожата .
Коментари : Подготвено од инсекти . надразнува кожата .
E949 (Е 900-999 Други)
име : водород
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
- (Е 900-999 Други)
име : сол
група :
предупредување : потребни од страна на телото, но во мали количини .
Коментари : прекумерна употреба на сол доведува до кардиоваскуларни заболувања, болести на очите , како и целокупната влошување на здравствената .